Copyright 2019 - Vogelvereniging Laarbeek  Tussenkopje                            Thuis bij: Cees van Stokkum   Terug                              Vogelvereniging Laarbeek was op bezoek bij de bijna 80 jarige Cees van Stokkum. Cees is al vanaf zijn 12e jaar bezig met vogels, bijna 68 jaar dus en is begonnen met kanaries. Hij kweekte als 12 jarige al 100 kanaries in een seizoen en maakte zijn eivoer toen al zelf. Als 15 jarige is hij begonnen met zebravinken een voor hem favoriete vogel. Hij was zo jong al lid van een vogelvereniging. Er is een periode geweest waarin hij stopte met zijn vogels en is toen begonnen met postduiven, echter na enige tijd kon hij de vogels niet meer missen en begon met het kweken van gould amadines waar hij in die tijd voor het eerste koppel nog 450 gulden betaalde. Al gauw kwamen er tijgervinken, edelzangers, mozambique sijzen en japanse nachtegalen bij. Als deelnemer aan de tentoonstellingen werden vele prijzen behaald. Als Cees op zijn praatstoel zit weet hij van geen ophouden en hij vertelde de volgende anekdote: Hij kocht eens een koppel valkparkieten en zette die bij de Japanse nachtegalen. Op een dag kwam vogelhandelaar Sjef van der Heiden op bezoek en zei wat zingt die nachtegaal toch mooi, die wil ik wel kopen. Toen ze buiten gingen kijken bleek het de valkparkiet te zijn die de nachtegaal imiteerde. Sjef wilde deze beslist kopen, maar dat deed Cees toch maar niet. Verder kweekte Cees ook nog met rosella’s en kwartels. Hij is al lang een trouw lid van Vogelvereniging Laarbeek en deelnemer aan onze en andere tentoonstellingen met regelmatig een kampioenschap als gevolg. Na zijn verhuizing doet hij het wat rustiger en kweekt op dit moment nog met verschillende kleurslagen Japanse meeuwen, binsen astrilden, bichenows astrilden, gordelvinken en spitsstaarten. Hij doet dit in een speciale verwarmde kweekruimte en heeft ook nog een buiten volière. Hij heeft dit jaar weer goed gekweekt en zal zeker deelnemen aan onze tentoonstelling. Cees is ook lid van de speciaal club Japanse meeuwen. Wij wensen Cees nog vele jaren plezier toe met zijn hobby en hopen hem nog lang te mogen ontmoeten bij onze vereniging. Cees bedankt voor je gastvrijheid en het gezellige gesprek.